УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Осмаци данас полагали тест из математике у оквиру завршног испита у августовском року

Извор: Министарство просвете

Помоћник министра просвете др Милан Пашић, посебни саветник министра просвете др Зоран Костић и руководилац Школске управе у Крагујевцу Горан Јоксимовић обишли су данас ученике осмих разреда који су полагали тест из математике у оквиру завршног испита у августовском року у основним школама „Свети Сава” у Баточини и „Живадинка Дивац“ у Крагујевцу и пожелели им успех на испиту.

Завршни испит у августовском року полажу само они ученици осмог разреда који из различитих објективних разлога нису приступили полагању у јунском року.

Осмаци су јуче полагали тест из српског, односно матерњег језика, док је данас на тест из математике изашло 155 ученика.

У складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2022/2023. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2023/2024. годину, за сутра је предвиђено полагање трећег теста из предмета по избору.

Коначни резултати завршног испита ће бити познати 21. августа, док се упис ученика у средње школе у трећем уписном кругу врши непосредно у школи, у четвртак и петак, 24. и 25. августа 2023. године.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *