УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Упознавање основаца са ризицима употребе пиротехнике

Извор: Влада Републике Србије

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да су, у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње „Војни пиротехничар“, припадници Војске Србије реализовали у основним школама едукативна предавања о ризицима употребе пиротехничких средстава.

Предавања су реализована у сарадњи са представницима Црвеног крста, у основним школама на територији Горњег Милановца, Куршумлије, Раље, Сјенице и београдске општине Раковица, у циљу повећања безбедности деце и подизања свести о опасностима које носи употреба пиротехничких средства.

Официри техничке службе – специјалисти за убојна средства из састава Копнене војске и Централне логистичке базе, упознали су ученике са ризицима употребе петарди, ватромета, бакљи и других експлозивних направа, чије је коришћење нарочито изражено током новогодишњих и божићних празника.

Посебна пажња посвећена је едукацији основаца о неексплодираним убојним средствима, правилном поступању у случају наиласка на оваква средства, као и о пружању прве помоћи приликом повређивања.

Реализација оваквих активности Војске Србије доприноси општој безбедности грађана и даљем јачању међусобног поверења и сарадње са локалним самоуправама и цивилним организацијама.

На тај начин, показује се спремност Војске Србије да, и поред приоритетног ангажовања на бројним задацима широм земље, реализује пројекте од значаја за локалне заједнице, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *