УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Успешно окончан завршни испит у августовском року

Извор: Министарство просвете

Завршни испит у августовском року, у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2022/2023. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2023/2024. годину, успешно је завршен данас.

Ученици осмог разреда који из различитих објективних разлога нису приступили полагању у јунском року, њих 164 полагали су данас трећи тест из једног од пет предмета за који су се раније определи.

Ове године ученици су по први пут бирали који ће предмет полагали као трећи тест, док су претходних година полагали комбиновани тест који је садржао питања из пет предмета
Питања је као и сваке године припремио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања. Тестови су штампани на српском и на језицима осам националних мањина.

Коначни резултати завршног испита ће бити познати у понедељак 21. августа, док се упис ученика у средње школе у трећем уписном кругу врши непосредно у школи, у четвртак и петак, 24. и 25. августа 2023. године.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *