УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ

Померен датум завршног испита, одржава се 18, 19. и 20. јуна

Извор: Министарство просветеНа основу закључка Владе Републике Србије да 17. јун 2024. године, као други дан Курбан Бајрама, буде нерадан дан за припаднике исламске вероисповести Министарство просвете обавестило је све школе о померању датума за одржавање завршног испита.

Министарство просвете поздравља одлуку Владе Србије и свим припадницима исламске вероисповести честита овај празник.

У складу са закључком Владе Републике Србије обавештавамо ученике који ове године полажу завршни испит на крају основног образовања и васпитања да ће први дан полагања бити у уторак, 18. јуна.

То значи да ће ученици у уторак, 18. јуна полагати тест из српског, односно матерњег језика, док ће тест из математике полагати у среду, 19. јуна, а тест из изабраног предмета у четвртак, 20. јуна 2024. године.

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић поручила ученицима да је пред њима још један дан, који уколико је потребно, могу да искористе и за евентуалну додатну припрему за завршни испит.

Она је пожелела свим ученицима пуно успеха, али пре свега савладавање треме како би релаксирани показали своје знање. Родитељима и наставницима пожелела је да буду задовољни због остварених резултата њихове деце и ученика.

Имајући у виду ову одлуку, све активности из Календара активности се померају за један дан.

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе и порталу Моја средња школа биће објављени у суботу 22. јуна. Ученици и њихови родитељи имају право на приговор који је могуће поднети непосредно у школи или електронским путем.

Објављивање коначних резултата завршног испита биће 25. јуна 2024. године, а расподела по средњим школама и образовним профилима 2. јула 2024. године.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *