УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Промена у начину забављања нашим уређајима

Виртуелна стварност (ВР) је занимљива технологија, која ће ускоро изазвати праву револуцију у начину на који се забављамо са својим геџетима. Тренутно на тржишту постоје различите класе ВР наочара, али њихова цена је и даље висока, да би их учинили правим продором на тржишту. Такође је вредно напоменути да се повећава и број паметних телефона који подржавају ефекте камере проширене стварности (АР). Популарност ове технологије ће поставити сцену за продор приступачнијих ВР уређаја.

Нови извештај ИДЦ-а предвиђа да у наредних пет година треба очекивати значајан пораст продаје геџета који ће подржавати виртуелну и проширену стварност, обавештава „ВентуреБит”. Конкретне бројке говоре да je у 2018. години на глобалном нивоу било продато укупно 12,8 милиона уређаја који користе две атрактивне технологије. Стручњаци ИДЦ-а кажу да ће уз просечни раст од најмање 50 одсто на годишњем нивоу ова цифра достићи 68,9 милиона на крају 2022. године. У овом случају говоримо о комбинованим вредностима, које утичу на ВР и АР гаџете.

Долазак нових софтверских решења и моћнијег хардвера појачаће конкуренцију између произвођача, што ће смањити цену уређаја. Корисници ће највеће интересовање показати за ВР/АР наочаре које раде независно без потребе за постављањем паметних телефона у њих. Ова категорија ће се повећати са 14 процената на преко 50 процената до краја 2022. године.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *