УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

Учионица фото УНСПАНЕЛ
ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Закључивање оцена у школи


Закључивање оцена у школи је важан процес који обухвата оцењивање ученичког успеха на основу различитих критеријума и активности које ученик извршава током наставног периода. Обично се оцене заснивају на испитима, задацима, пројектима, усменим испитима, практичним радовима и сл. За закључивање крајње оцене, учитељи обично узимају у обзир активности ученика током целе школске године, а не само на основу једног теста или задатка. Циљ је да се добије што прецизнија слика о учениковим способностима, знању и напредовању.

Оцењивање треба да буде фер и објективно, што значи да би требало да буде у складу са објективним критеријумима са којима су пре тога ученици упознати. Такође, важно је да се узму у обзир различите стилове учења и индивидуалне потребе ученика.

У различитим образовним системима и школама могу постојати различити начини закључивања оцена, али углавном имају за циљ да пруже ученику прецизну повратну информацију о његовом напредовању и да га мотивишу да настави са учењем и развојем.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *