УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ЗАНИМЉИВОСТИ МАГАЗИН

Веруј себи и у себе. Можеш то!


Ако нешто желиш, онда ти не треба савршено место, јер га у својој жељи већ имаш. Ако ти треба савршена околност, онда ти ни она не треба, јер је у ономе што желиш можеш наћи одмах. Само погледај. Живи свој сан! Ако ти треба савршен живот, немој да мислиш да је далеко и да ћеш тешко стићи до своје среће. Савршен живот ти је онолико близу колико у њега верујеш. Ако ти је и помисао на нешто тешка, онда мораш да знаш да је цена таквог негативног става веома висока. Дан за даном, веруј. Дан за даном, мисли позитивно. Дан за даном, ради да твој сан постане стварност. Никад се не предај. Нећеш успети и дохватити своју звезду, ако мислиш на опасност од висине. Страх од висине води у понор. Никад не гледај уназад и доле. До висина иде само онај који се никада не предаје и никада не посустаје.

Ако те заболи, задихан си, помислиш да не можеш више и кренеш да клонеш, онда се сети свог сна. Сети се онога што си пожелео, кад си се пробудио ујутру. Сети се колико ти је лепо било док си сањао. Сети се тежине свега, кад си се пробудио и видео да немаш то уз себе. Тад стисни зубе, устани, умиј се и крени. Крени ка остварењу свог сна. Веруј да сан није само сан. Он постаје живот, онда кад му ми дамо дах живота. Ту све од нас зависи. Много више боли одустанак и стајање, него кретање. Кретање је шанса, а стајање стагнација. Сам изабери куда ћеш и како, али се врати на ово и прочитај опет. Стави у неки мали џеп и читај кад је тешко.

Живот си добио као дар. Такав дар не добијаш два пута. Због тога дара, због себе, својих снова и жеља, мораш веровати и мислити позитивно. Исход не зависи ни од кога другог, већ од тебе самог. Сам си носилац одликовања за успех или кривац за неуспех, али ако желиш, онда нема неуспеха. Нико од нас није савршен пример, али се морамо борити за свој сан, за наш заједнички сан са жељом да се већ следећег јутра наше енергије пробуде заједно!

Веруј себи и у себе. Можеш то!

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *