УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Од 21. до 23. jуна Завршни испит за свршене осмаке

Вршилац дужности министра просвете у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић присуствовао је данас састанку Републичке комисије за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2022/2023. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2023/2024. годину.

Састанку су присуствовали и руководиоци школских управа, председницима окружних уписних комисија и други актери који су укључени у реализацију тог процеса.

Милићевић је истакао да су све досадашње активности на овом плану спроведене квалитетно, изразивши очекивање да ће и преостале обавезе бити реализоване на најбољи могући начин.

Он је подсетио на то да су Министарству просвете значајни партнери у процесу реализације завршног испита школе, МУП, Канцеларија за информационе технологије и еУправу, Јавно предузеће Пошта Србије, Факултет организационих наука, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања и Завод за унапређивање образовања и васпитања.

Ти партнери су вршиоца дужности министра просвете известили о предузетим активностима, као и ономе што предстоји  у наредном периоду до реализације завршног испита.

Завршни испит 21., 22. и 23. jуна 2023. године полажу сви ученици осмог разреда основних школа, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом којим се уређује образовање одраслих, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: