УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

пекселс-пиксабеј
ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Најбољи начин за ЧИШЧЕЊЕ ЕКРАНА ЛАПТОПА

Извор: magazin.novosti

Ових дана сви проводе више времена гледајући у екран лаптопа, таблета или рачунара што значи више шанси за мрље од прстију, случајно капање кафе… Због честог коришћења требало би да одвојимо време и за њихово чишћење.

Чишћење екрана 

Кључ успешног чишћења екрана је да је мање више. Важно је да користите најмању количину производа за чишћење и најблажи могући притисак да бисте спречили оштећење екрана.

Искључите лаптоп

Пре него што кренете са било каквим чишћењем чак и једноставним брисањем прашине увек искључите уређај и из извора напајања. Ово треба да се уради због безбедности, али и зато што ће вам тамни екран помоћи да лакше видите прашину и прљавштину.

Обришите прашину

Користите чисту, суву крпу од микровлакана да обришете прашину и што је могуће више мрља. Влакна у крпама од микровлакана имају већу површину од памучних крпа за хватање прашине и прљавштине. Микрофибер такође не оставља длачице, тако да нећете оставити никакве остатке. Пресавијте крпу од микровлакана у квадрат. Почните од једног угла екрана и идите низ екран, лагано преклапајући сваку линију док бришете прашину. Водите рачуна о томе да не притискате превише како не би остале огреботине.

Упозорење

Никада не користите папирни пешкир или новински папир за чишћење екрана лаптопа. Превише су груби и могу да изгребу екран.

Такође важно је да никада не користите воду директно из славине. Минерали садржани у нефилтрираној води могу трајно да изгребу екране лаптопова.

Не заборавите остатак лаптопа. Баш као и екран вашег лаптопа, добра је идеја да редовно чистите тастатуру и периферне уређаје како бисте уклонили мрвице, прашину и уља са руку.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *