УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Пријава за пријемни испит за специјализоване гимнaзије и одељења и уметничке средње школе

Извор: Министарство просвете

Од данас почиње пријава ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе и трајаће до 24. априла.

Електронска пријава кандидата врши се на порталу Моја средња школа, односно путем налога на овом порталу коме приступа родитељ или други законски заступник шифром за есДневник или за налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs.

Aко ученици не искористе могућност пријаве електронским путем, могу се за полагање пријемног испита пријавити 21. или 24. априла у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит.

Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама 12. до 21. маја, а ученици своје резултате моћи ће да виде на порталу Моја средња школа.

Прелиминарним планом уписа за школску 2023/2024. годину превиђено је око 4.500 места у специјализованим одељењима гиманзија за математику, физику, географију, историју, рачунарство и информатику, биологију, хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе – ликовне, балетске и музичке.

За специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе је потребно да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: