УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ ОБРАЗОВАЊЕ

Продужен рок за пријаве за стипендирање најбољих студената

Извор: Влада Републике Србије

Министарство науке, технолошког развоја и иновација саопштило је да је Фонд за младе таленте Републике Србије продужио рок за пријаве на конкурс за доделу стипендија најбољим студентима до 21. априла, на који могу да се пријаве студенти завршних година факултета чији је оснивач Република Србија, а од ове године то могу да учине и електронским путем уз помоћ нове дигиталне услуге еТаленти.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић рекла је да ће ова иновативна услуга, спроведена у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу и дигитализацију, олакшати пријављивање академцима, убрзати и олакшати обраду података и само спровођења конкурса.

Према њеним речима, увођењем овакве новине уједно је и симболично покренута реформа Фонда за младе таленте која је од формирања Владе у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Млади су заиста постали приоритет за Владу, истакла је Беговић и додала да у будућности желе да ураде све што могу како би студенте задржали у земљи, дали им могућност избора и усмерили их ка даљем развоју Србије.

Стипендије за школску 2022/23. годину су обезбеђене за 1.050 најбољих студената завршних и интегрисаних година основних академских студија и 500 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа.

Поред дигитализације конкурса, од ове године су, ради праведнијег рангирања, уведене и квоте стипендија по научно-образовним пољима у складу са бројем одобрених буџетских места.

Уместо да се сви кандидати рангирају заједно као што је била пракса претходних година, биће рангирани у оквиру свог поља.

Све информације о конкурсу се могу пронаћи на сајту Министарства и на линку https://fondzamladetalente.gov.rs/.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *