УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Организован пријем за најбоље студенте са територије Града Врања

Извор и слика: Сајт Града Врања

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић организовали су пријем за најуспешније студенте са територије Града Врања, који су у протеклој години остварили завидне резултате.

Градоначелник је пожелео студентима добродошлицу у градску кућу и честитао остварене резултате.

,,Сваке године се изнова пријатно изненадим када видим колики је број вас са високим просеком, односно просеком преко 9, 25 и надам се да ћете тако да наставите до краја свог школовања. Додела награда најбољим студентима је већ постала традиција коју Град Врање спроводи и користим прилику да изразим велико задовољство што је ове године награђено 68 студената, што је у односу на прошлу годину значајно више, када је било 49. Ово је начин да вам покажемо да мислимо на вас и локална самоуправа ће наставити да подржава најбоље студенте. Сигуран сам да међу вама има и оних који већ планирају своју будућност и надам се да ће се неко од вас ипак определити да се врати у родни град. Град Врање улаже значајна средства у унапређење инфраструктуре, побољшање услова у области образовања, али и спортских и културних садржаја, јер је од изузетне важности креирање амбијента који ће омогућити квалитетнији живот наших суграђана, а нарочито вас младих људи’’, истакао је градоначелник Миленковић.

Присутнима се обратила и заменица градоначелника Зорица Јовић истичући да је град Врање један од богатијих градова, када је реч о најуспешнијим студентима.

,,Оно што стално понављам је да је највеће богатство знање и да вам то нико не може одузети. С тога трудите се, радите, градите, улажите у себе да будете лично што богатији, а локална самоуправа је ту да вас подржи на сваки могући начин. Жеља свих нас је да велики део вас сутрадан буде део ове локалне самоуправе, део руководства и део градског система’’, рекла је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Такође, она је изразила задовољство што је међу награђенима и двоје студената са просеком 10. У име награђених студената захвалила се Александра Стојковић, студенткиња 6. године Медицинског факултета у Нишу. Студенти који су остварили просек од 9, 25 до 9, 50 награђени су износом од 20 хиљада динара, док су сви са просеком преко 9,50 добили награду у висини од 30 хиљада динара.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *