УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

После овог текста живот ће вам се променити из корена

Извор: oazaznanja / stil.kurir.rs

Гарантујемо да ништа паметније данас нећете прочитати

Валериј Синељников је један од најутицајнијих руских психотерапеута и мотиватора, а бави се и хомеопатијом и писањем. Аутор је неколико књига о популарној психологији, а веома је популаран и на друштвеним мрежама где са публиком комуницира на више начина – путем укључења уживо, објавама са својим цитатима или снимцима предавања.

Синељникови цитати и приче се често деле и препричавају, а он је велики заговорник идеје да наше мисли и речи обликују наше животе. Такође, инсистира на томе да човек мора да научи да воли себе и опрашта себи грешке, те да увек ради на себи и исправља оно што у њему не ваља.

Овог пута доносимо његових 10 цитата о томе како бити радоснији, позитивнији и у миру са собом и светом око себе. Ове речи добро упамтите:

1.Једном смо стварно умели да живимо. Када смо били деца. Веровали смо у бајке. Нисмо сумњали ништа. Могли смо да кажемо све што желимо целом свету. Али постепено су нас зачарили и претворили у роботе. Живите и играјте се као деца. Сетите се како је и Исус Христ рекао: “Ако нисте као деца, нећете ући у царство небеско”. Пажљиво посматрајте понашање детета, наћи ће разлог да се игра свуда и у свему. А ми одрасли га у томе само ометамо. Све схватамо преозбиљно. Мислимо да је свет ограничен и да у њему нема ничег новог и занимљивог. Мислим да је цео проблем у томе што су одрасли заборавили да је свет велика мистерија. А оно што видимо у свом животу далеко је од свега што је стварност, незамислива и бесконачна у сваком тренутку. Престали смо да третирамо себе и свет око себе као мистерију. И ово је главна грешка одраслих.

2. Први и најважнији разлог мањка љубави према себи и свету око себе је тај што пуно људи иза речи “љубав” крије такве слике и мисли које немају никакве везе са љубављу.

3. Ако желим да моја деца буду срећна, онда и ја морам да будем срећна особа.

4. Ми смо ти који стварамо утицај околности на саме себе, дајући им неко значење. У исто време, утичемо на свет око себе, док речима описујемо осећања и поступке других људи.

5. Ако је оно што ми се дешава у животу у потпуности у складу са оним што мислим и како говорим, онда ће се променом мојих мисли и онога што говорим променити и мој живот и свет око мене.

6. Лош и искривљен језик ограничава наше животе и уништава наше шансе за срећу и успех.

7. Један од начина да почнете да волите себе је да престанете да осуђејете себе. На крају крајева, свако ваше понашање је избор најбоље доступне опције у датом тренутку. Ту је на снази закон најбољег избора.

8. Сви смо ми ученици у Божјој школи, у школи живота. И пролазимо кроз наше лекције. Ако из животних ситуација извучемо позитивне поуке, превазилазимо себе, можемо да пређемо на нови ниво развоја. Ако не желимо да трпимо судбину и прихватимо живот какав јесте, не желимо да се поправимо, онда нас живот баца на ђубре.

9. Испоставља се да је све веома једноставно: ако сте урадили нешто, добили сте резултат тога (а не казну). Не свиђа вам се резултат? Промените своје понашање. И мењајте своје понашање све док не добијете жељени резултат. Добијамо следећи ланац: понашање – резултат; ново понашање – нови резултат.

10. Важно је научити не само давати, већ и прихватати поклоне. Свет око нас прилагођен је нама, нашим мислима и жељама. У сваком тренутку жели да нам помогне. Али ту помоћ често или не примећујемо, услед своје сујете, или је одбијамо.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *