УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Сарадња са новинарским удружењима на медијским реформама

Извор: srbija.gov.rs

Данас је Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић разговарао са представницима медијских и новинарских удружења и партнерима из међународних организација и амбасада о актуелним темама у области информисања и медија.

На састанку су учествовали представници девет медијских и новинарских удружења, који су претходно учествовали у изради Медијске стратегије и Акционог плана.

Такође, састанку су присуствовали шеф Делегације Европске уније у Србији амбасадор Емануеле Жиофре, представници Мисије ОЕБС у Србији, Амбасаде Краљевине Норвешке и Фондације Конрад Аденауер.

Јовановић је том приликом истакао да ће питања информисања бити приоритет новог министарства и нагласио да су дијалог и сарадња са медијским и новинарским удружењима о свим актуелним питањима и изазовима веома важни.

Он је подвукао да је приоритет рад на изради измена и допуна Закона о јавном информисању и медијима, као и измена и допуна Закона о електронским медијима, уз напомену да је предлог Министарства да на овим законима раде представници медијских и новинарских удружења који су учествовали у изради Медијске стратегије и Акционог плана.

Представници медијских и новинарских удружења представили су предлоге у вези са овим законима и упознали министра са другим важним активностима и питањима у медијској заједници.

Жиофре је поздравио организацију састанка новог министра са медијским и новинарским удружењима, и у контексту најновијег извештаја о напретку и предстојећих медијских реформи указао на значај дијалога и одржавања инклузивности и транспарентности у целокупном реформском процесу заснованом на доброј пракси израде Медијске стратегије. 

Он је поновио да ће ЕУ наставити да пружа и финансијску и техничку подршку у реформама.

Представници партнера из међународних организација су поручили да ће наставити да пружају помоћ и експертску подршку у изради измена и допуна медијских закона, као и даљем спровођењу Медијске стратегије.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *