УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Колико често нам је потребан ОДМОР да не “сагоримо” на послу

Извор: Mondo.rs

Када је реч о узимању одмора, многи се прерачунавају да ли су скорије узимали слободне дане и прерачунавају се како да своје слободне дане распореде што паметније.

Ново истраживање показало је да би требало да узимамо одмор свака 43 дана, да бисмо избегли “сагоревање” на послу.

Студија спроведена у Великој Британији, у којој је учествовало 2.000 радника, утврдила је да узимање неколико слободних дана сваких шест недеља помаже да људи не буду превише исцрпљени. Иначе, око 70 одсто запослених каже да се осећају уморо и веома исцрпљено уколико прође превише дуго између два одмора.

А како да знате да ли вам је већ време за нови одмор?

Кључни знаци премора су сталан осећај стреса, тако барем каже 56 одсто испитаних, а 53 одсто њих зна да је време за одмор уколико примете да њихово ментално здравље трпи због посла.

За троје од десеторо испитаника, несаница показује потребу за одмором, док 23 одсто запослених одлучује да узме слободне дане када “улове” себе да плачу без разлога.

Наравно, одмор је увек бољи ако се иде негде на путовање, али то није неопходно – а и тешко је изводљиво у време пандемије корона вируса. Срећом, 70 одсто испитаника каже да се лепо одморе чак и ако слободне дане проведу код куће.

Поред путовања, која су иначе један од омиљених начина на које многи “троше” своје слободне дане, опуштање код куће, гледање ТВ-а, док неки кажу да на одмору уживају да просто – не раде ништа.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *