УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА ШКОЛУ

Министарство просвете има бројне партнере на пројектима унапређења образовања

На Сајму образовања и наставних средстава на штанду Министарства просвете данас су представљене школе и партнери са којима Министарство реализује заједничке пројекте у циљу  унапређења образовања и васпитања.

На штанду Министарства просвете, уз подршку УНДП, одржане су радионице за децу – Лего,  Микробит и Петља.

Ови програми су део велике дигиталне експедиције широм Србије у циљу подизања дигиталних вештина од најмлађих до најстаријих. Деца су данас имала прилику да се  опробају у дизајнирању робота, да покажу умећа у алгоритамском начину размишљања, као и да пробају дигиталне материјале за трећи разред основне школе за предемет Дигитални свет, који су развијени  од стране фондације Петља, а уз подршку Министарства просвете и УНДП.

Свој таленат и умеће представили су ученици Балетске школе из Новог Сада,  Школе за дизајн „Богдан Шупут“ и Музичке школе „Исидор Бајић“, такође из Новог Сада.

Према програму, данас се представљају и Институт за женски спорт, Олимпијски комитет Србије, Британски савет и Компанија Делез Србија.

Институт за женски спорт организује бесплатне школе спортова у градовима широм Србије које су намењене девојчицама основношколског узраста од 7 до 14 година.

Олимпијски комитет и Министарство просвете интензивно сарађују и заједнички спроводе програм Олимпијско образовање чији је циљ додатна едукација о значају спорта и важности здравља и здравог начина живота.

Компанија Делез Србија, у сарадњи са Министарством просвете, реализује пројекат „Здрава храна сваког дана“ у циљу едукације најмлађих о значају здраве исхране и здравих навика.

Британски савет ће данас, између осталог, представити рад у области образовања са фокусом на пројекту „Школе за 21. век“, који финансирају Британски савет и Влада Уједињеног Kраљевства, а који већ пет година Британски савет спроводи у сарадњи са Министарством просвете.

Циљ пројекта је развој вештина критичког мишљења и решавања проблема, као и програмирања код ученика основних школа кроз обуке за наставнике предметне и разредне наставе, као и специфичних обука за предмет Дигитални свет.

Извор: Влада Републике Србије

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *