УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Шта требате урадити ако вам се телефон греје

Не користите свој мобилни телефон пречесто или га ставите у режим рада у авиону. До прегревања може доћи и због играња игрица или предугог разговора, а ни високе температуре нису од помоћи. Да бисте га охладили, престаните да користите апликације које захтевају коришћење процесора, као што су игрице.

Извадите мобилни телефон из џепа

Ако је реч о високим температурама, држање уређаја у џепу додатно га загрева. Као и код пуњења, најбоље га је чувати на месту заштићеном од сунца и извора топлоте.

Не остављајте телефон у колима

Ауто је као стакленик у топлом дану. Недавна студија је показала да аутомобил паркиран на сунцу на 35 степени – може да достигне температуру од 47 степени за само сат времена. Сами произвођачи паметних телефона не препоручују остављање мобилних телефона на температурама изнад 35 степени.

Не пуните мобилни телефон на местима изложеним директној сунчевој светлости

Као што вероватно већ добро знате, пуњење мобилног телефона може довести до његовог загревања. Ако оставите свој уређај на директној сунчевој светлости током пуњења – то може проузроковати да се загреје много брже него што би иначе.

Не пуните паметни телефон док је испод јастука

Из истог разлога као горе, не би требало да немарно остављате телефон испод јастука, ћебе или било ког другог материјала који га може загрејати. Ако је у затвореном или на отвореном прилично вруће, топлота коју генерише мобилни телефон током пуњења може порасти до прилично опасних нивоа. Обавезно пуните телефон у хладу и по могућности на тврдој и хладној површини.

Никада не стављајте телефон у фрижидер

Иако се чини да овако нешто нико не би урадио, ипак је добро упозорити. Нагле промене температуре су такође веома лоше за ваш телефон, посебно због кондензације влаге унутар уређаја. Боље решење би било да једноставно искључите мобилни телефон и оставите га на хладном месту док се његова топлота не врати на прихватљиву собну температуру, пише Geek.hr.

Извор: 6yka.com

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *