УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Техника којом се можете решити нервозе за минут

Извор: 6yka.com

Неки људи су веома добри у препознавању својих емоција и смиривању. Други пак имају мало више проблема да савладају нервозу. Да ли сте ви можда једна од оних особа која се теже носе са непријатним осјећањима? Можда се повлачите у себе или се преједате? Можда бирате да уроните у дигитални свет и безумно губите сате на друштвеним мрежама?

Али таквим поступцима само игноришете своје проблеме. Ако се не ослободите својих негативних осјећања, она остају у вама и на крају се могу манифестовати као болест – и ментална и физичка.

Дакле, кључ је пронаћи начин да се што брже ослободите стреса, како не бисте имали дугорочне последице због небриге о свом благостању. Следећа техника вам може помоћи у томе, пише Aktivni.si,, а преноси City Magazine.

У питању је метод који неки зову „кундалини“ медитација. Поента је да „истресете“ сва своја негативна осећања из свог тела, али буквално!

Ова техника се такође примећује у природи. Да ли сте икада видели животињу како се отресе након напада друге животиње или стресне ситуације? Као да тим гестом желе да се отресу непријатних осјећања и недаћа и наставе са својим уобичајеним активностима. Врло слична техника делује и код људи.

Можете се „отрести“ непријатних осећања на следећи начин:

Подесите тајмер на један минут,

Будите у стајаћем положају, опустите рамена и затворите очи;

Почните да тресете тело. Не ограничавајте се, не размишљајте о томе како изгледате. Само се опустите и протресите своје тело;

Радите ово један минут, а затим још неколико тренутака останите у истом положају затворених очију и размишљате о томе како се тренутно осећате. Да ли сте опуштенији него што сте били?

Људи су имали позитивна искуства с овом техником опуштања, због чега се саветује да је користите сваки пут када сте утучени или под стресом.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *