УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

Почела летња школа програмирања за ученике и ученице старијих разреда основне школе

У организацији Фондације Петља, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за пазвој (УНДП) и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Владе Републике Србије, у Вршцу је почела са радом бесплатна летња школа програмирања.

У два осмодневна термина, од 12-28. августа, 100 деце, од којих 74 дечака и 26 девојчица, из 33 града и општине, учиће о основама рачунарства, сазнаће како је радити у ИТ индустрији и које све могућности имају за развој каријере у овој области. Поред тога, кроз рекреативне активности попут излета, квизова и вечери друштвених игара, ученици и ученице ће се дружити и упознати Вршац и околину.

Полазници и полазнице Летње школе програмирања имају обезбеђен смештај и исхрану на бази пуног пансиона у „Дому ученика средњих школа Вршац“, док се настава одвија у школском центру „Никола Тесла“, недалеко од Дома. Програм школе прилагођен је предзнањима пријављених ђака и према томе су формиране групе и организован рад.

Летња школа програмирања покренута је на иницијативу председнице Владе Републике Србије, као наставак подршке за дигиталну трансформацију привреде и друштва кроз увођење информатике у основне школе, отварање ИТ одељења у гимназијама и друге сличне иницијативе.

Летњу школу организује Фондација Петља, у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, који је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Владе Републике Србије, а спроводи се у партнерству са УНДП.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *