УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Ако користите продужни кабл, обратите пажњу на један уређај

Извор: 6yka.com

Хладни зимски дани, смањено грејање и ниске температуре често су разлози због којих тражимо алтернативни систем грејања.

Стручњаци често упозоравају да посебну пажњу посвећујемо кућним апаратима који могу довести до пожара у стану и проузроковати огромну штету.

Власти често апелују да се повећа пажња при руковању грејалицама, као и начину на који их остављамо када нисмо код куће. Реч је о уређају који не треба да се прикључује на продужни кабл, а често је главни узрок пожара. Стручњаци напомињу да када су грејалице узрок пожара, то је због употребе продужног кабла у који је укључен, пошто сваки продужни кабл не може да подржи различите електричне снаге уређаја који су на њега повезани, углавном истовремено.

Ако желите да избегнете катастрофу и пожар, придржавајте се следећих правила која могу бити од велике помоћи и деловати превентивно:

– Никада не остављајте грејалицу укључену без надзора

– Немојте спавати док вам грејалица ради

– Држите грејалицу најмање један метар од намештаја, ћебади, одеће и завеса.

– Уместо да прибегавате опасним начинима загревања куће, обратите пажњу на то да спречите да температура изађе из вашег дома.

Узмите траку за прозоре и врата или неке штитнике да задржите топлоту и спречите да дува испод врата. Такође можете користити фолију са мехурићима да ставите на своје прозоре.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *