УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Гугл објавио своју листу најбољих овогодишњих апликација и игара

Извор: b92.net

Крајем године обичај је да се награде најбољи, па је то урадио и Гугл, који је одао признање најбољим ауторима мобилних апликација које су се ове године нашле у Гугл Плеј продавници.

Неколико дана након што је то учинио Ејпл, и Гугл је одао признање најбољим мобилним апликацијама које се могу преузети на њиховој платформи. Награде Бест оф 2022 за Гугл Плеј продавницу, одлазе ауторима апликација који су се ове године посебно истакли одважним идејама и креативношћу.

Ове године Гугл је први пут у избор уврстио и апликације израђене за Цхромебоок, а као и до сада, награђени су и аутори апликација за све друге врсте уређаја – од телефона до паметних сатова.

Истакнути радови за 2022. годину одражавају тржишне трендове и оно што је корисницима тренутно најважније. Тако се међу њима могу наћи игре које омогућавају одвајање од стварног света и урањање у неки нови свет, као и апликације које помажу да живите „у тренутку“.

Најбоље игре и апликације

Генерално најбољом мобилном апликацијом, доступном ове године на Гугл Плеју, проглашена је апликација Дреам бy WОМБО. Она служи за разбибригу уз врло популарну и виралну активност последњих месеци – стварање цртежа и илустрација из текста, уз помоћ вештачке интелигенције.

Најбољом игром је проглашен Апеx Легендс Мобиле,компаније ЕА, а ово је игра која се током 2022. године редовно налазила међу 10 најпопуларнијих игара Гуглове продавнице. Иста игра је, подсетимо, недавно била проглашена најбољом и на иОС-у.

Кад је реч о избору самих корисника, ту се као најбоља апликација издвојила необична друштвена мрежа БеРеал, коју је такође Ејпл ове године наградио као изузетну, аутентичну и креативну. Најбоља игра по одабиру корисника је, очекивано – Апеx Легендс Мобиле.

Остале категорије

Гугл је одао признање и најбољим апликацијама у мањим категоријама. Тако је за најзабавнију апликацију проглашен ПетСтар, апликација којом можете анимирати фотографију свог љубимца. За лични развој најбољи је тренер за дисање Бреатхwрк, а од свакодневних корисних апликација издвојен је Плант Парент – водич за узгајање биљака.

Најбољом апликацијом за носиве уређаје проглашен је дигитални планер Тодоист, за таблете је ту куратор садржаја Поцкет, а у новој категорији, титулом најбоље апликације за Цхромебоок окићен је дигитални музички студио БандЛаб.

Списак свих најбољих апликација и линкове за њихово преузимање можете пронаћи овде.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *