УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Колике су вам шансе да вратите хаковани Фејсбук налог?

Извор: b92.net

Без обзира колико Фејсбук унапреди своје мере безбедности, хакери ће увек бити претња корисницима на платформи.

Међутим, начин на који компанија помаже корисницима који су постали жртве хакера требало би да буде значајно побољшан. Према извештају Вашингтон Поста, неким корисницима Фејсбука биле су потребне године да врате своје налоге а неки су успут одустали.

Иако је највећа друштвена мрежа на свету, Фејсбук никада није имао праву корисничку подршку, због чега је хакованим корисницима изузетно тешко да ступе у контакт са запосленима у компанији. А према подацима непрофитне организације Идентитy Тхреат Ресоурце Центер, број пријава за хаковане налоге на друштвеним мрежама порастао је за 159% од 2021. до 2022.

Фејсбук са организацијом какву има не успева да помогне жртвама хаковања у време када је број хакованих налога у порасту. Као одговор на ове тврдње, компанија је Посту дала млак одговор, рекавши да „напредује“ у овим областима.

„Током прошле године остварили смо значајан напредак у подизању свести о уобичајеним претњама широм интернета које могу да доведу до компромитовања налога, и побољшању наших процеса опоравка налога како бисмо подржали људе који су блокирани, и помогли им да поврате приступ свом налогу“, рекла је портпаролка Мете Габи Куртис за Пост.

Међутим, жртве хаковања са којима је разговарао Вашингтон Пост кажу да не могу да ступе у контакт са Метином корисничком подршком преко телефона, а обраћање путем имејла је често бескорисно. Неки људи остављају осетљиве личне податке као што су слике возачких дозвола, да на крају, заузврат, не би добили ништа, преноси сајт Informacija.rs .

Без обзира шта компанија каже, чини се да никада није давала приоритет услугама које је дужна да пружи корисницима. А са отпуштањима запослених, овај проблем би могао да постане још гори. Зато би требало да се уздате пре свега у свој здрав разум да бисте избегли замке хакера, а за Фејсбук налог користите јединствену комплексну лозинку коју нисте користили на другим сајтовима. И на крају, али не и најмање важно, омогућите двофакторску аутентификацију како бисте боље заштитили свој Фејсбук налог.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: