УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ

У школској 2023/2024. години 100 ангажованих наставника у допунским школама

Извор: Министарство просвете

Министарство просвете упутиће 25 редовна наставника у Савезну Републику Немачку, Швајцарску Конфедерацију, Републику Италију, Републику Француску, Републику Грчку, Краљевину Норвешку и Сједињене Америчке Државе који ће реализовати образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству у школској 2023/2024. години.

Министарство је такође продужило ангажовање за 20 редовних и 59 хонорарних наставника ради остваривања образовно-васпитног рада у иностранству на српском језику у школској 2023/2024. години.

Министарство просвете организује обуку за наставнике који се упућују на рад у иностранству 27. и 28. јула 2023. године у Београду. Реч је о системској обуци, насталој на основу образовних захтева, потреба и програмских активности које обухватају унапређивање образовно-васпитног рада у иностранству. Обуку реализују стручњаци из академске заједнице, образовне праксе, Министарства просвете и Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Министарство просвете Републике Србије организује образовно-васпитни рад на српском језику у 17 држава – Савезна Република Немачка, Швaјцарска Конфедерација, Република Француска, Република Италија, Република Словенија, Република Малта, Република Грчка, Велика Британија, Краљевина Норвешка, Краљевина Данска, Краљевина Белгија, Краљевина Холандија, Велико Војводство Луксембург, Јужноафричка Република, Краљевина Шпанија, Руска Федерација и Аустралија. Нове групе ученика у којима ће остваривати настава на српском језику по посебном програму основног образовања и васпитања у иностранству, формиране су по први пут и на Новом Зеланду.

Образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству у школској 2022/23. години похађало је 7957 ученика српске националности, распоређених у 447 наставних група, а наставу је реализовало 100 наставника, 30 редовних и 70 хонорарних.

ПРЕУЗМИТЕ:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *