УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА ШКОЛУ ОБРАЗОВАЊЕ

Донација амбасаде Републике Пољске ОШ „Бранко Радичевић“ у Бујановцу

Директор школе Ненад Тасић је у амбасади Републике Пољске у Београду потписао уговор са амбасадором Рафаелом Перлом о финансирању развојног пројекта наше школе под називом „ Образовање је за све – побољшање услова предавања и учења у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Бујановцу “.

На конкурсу Амбасаде Републике Пољске у Београду, ОШ „Бранко Радичевић“ у Бујановцу додељено је 23.100,00 евра, за опремање школe савременим наставним и дидактичким средствима. Предлог пројекта, који је израдила помоћник директора Маја Антић Јованов, један је од девет пројеката који ће се, захваљујући средствима Пољске помоћи реализовати у Србији током  2023. године. Министарство спољних послова Републике Пољске и Пољска помоћ финансираће набавку савремене опреме у школи која подразумева 35 смарт телевизора и 35 белих керамичких табли. Овом донацијом ће се значајно унапредити услови рада свих ученика и побољшати квалитет њиховог образовања Колико је важно да, с једне стране, чувамо традицију, језик и културу, толико је важно да улажемо у нове, модерне технологије. Ова  опрема биће од великог значаја за ученике и наставнике јер ће побољшати квалитет рада и учења, али и унапредити дигитална знања и вештине како бисмо имали савремено и квалитетно образовање.

Ове године, Амбасада Републике Пољске финансира укупно девет пројеката у Србији, везаних за здравствену заштиту, једнаке шансе у образовању и климу и заштиту животне средине у укупној вредности од 233.057,00 евра.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *