УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Како да вам батерија на носивим уређајима (Аndroid Wеаr) што дуже траје?


Уколико сте купили андроид носиви уређај, вероватно знате или сте чули да је трајање батерије један од највећих проблема за ове сатове. Потребно их је често пунити, а то није олакшавајућа околност, поготово зато што је тешко набавити још један пуњач, па ћете морати свуда да га носите уколико не желите да останете без батерије.

Уколико пратите следећих пар савета, требало би да извучете највише из своје батерије.

Позадинско осветљење
Не можете без њега, а не можете ни са њим. На дневној светлости вам треба доста јако позадинско осветљење да бисте могли да видите екран, а чак и тад треба да се загледате. За сада не постоји решење за овај проблем, а уколико ставите позадинско осветљење на 1, драстично ћете продужити живот батерије, али зато ћете једва видети. Уколико успете да пронађете неки баланс, тако да позадинско осветљење није превише ниско, а није ни превише високо да вам једе батерију, на правом сте путу.

Увек укључен дисплеј
Уколико је екран увек укључен, имате опцију и да укључите “дим моде”, што ће затамнити екран и биће црно-бело, али неће га и угасити. Предности овога су што ћете увек видети колико је сати и видећете ако добијете ново обавештење. Уколико ипак одлучите да се екран аутоматски гаси када се сат не користи, уштедећете батерију – али ипак не довољно да бисте приметили разлику. У тестовима се показало да ова опција не утиче много на живот батерије, можда добијете пар сати више у периоду од пар дана коришћења, што је занемарљиво у односу на предности укљученог екрана.

Искључивање нотификација
Уколико искључите нотификације, нећете више добијати обавештења, али добићете више батерије.
Оно што највише троши батерију су управо нотификације, поготово уколико их често добијате. Наравно, једна од најбољих ствари код носивих уређаја је управо то, што значи да уколико их исључите, мало се губи поента. Зато је најбоље у подешавањима одабрати које нотификације желите да добијате, и значајно ћете продужити батерију.

Трајање батерије је за сваког индивидуална ствар, и требало би да од горе поменутих ставки пронађете свој баланс и тако продужите век своје батерије, и тако се још бар неко време држите даље од пуњача.

Извор: edukacija.rs

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: