УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ОБРАЗОВАЊЕ

Посебан колективни уговор за предшколскe установe продужен за три године

Извор: Влада Републике Србије

Ђорђе Милићевић, који по овлашћењу председнице Владе преузима овлашћења министра просвете до избора новог министра, и председници репрезентативних синдиката потписали су данас Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора (ПКУ) за запослене у установама предшколског васпитања и образовања.

У саопштењу Министарства просвете наводи се да је реч о установама чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе, и додаје да актуелни ПКУ траје до 15. јула ове године, а данашњим потписивањем важење се продужава за три године – до 15. јула 2026. године.

Милићевић је, након потписивања овог документа, истакао да квалитетно предшколско васпитање и образовање представља темељ за будуће образовање.

Он је у разговору са председницима репрезентативних синдиката указао на неопходност наставка сарадње како би се унапредио статус делатности предшколског васпитања и образовања, који чини важан део јединственог образовног система у Србији.

Споразум су потписали председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић, председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић и председник Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност” Срђан Словић.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *