УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Врањанци најбољи на републичкој Пажљивковој смотри

Агенција за безбедност саобраћаја

За школску 2022/23. године организована је Пажљивкова смотра. Овај пројекат је у организацији Агенција за безбедност саобраћаја, која је имала подршку локалних самоуправа и Савета за послове безбедности саобраћаја. Циљ је да се вршњачком едукацијом и на занимљив начин деци скрене пажња на то шта је безбедно, а шта није у различитим саобраћајним ситуацијама на путу од куће до школе, као и после школе и како треба да се понашају на улици, и другим јавним местима.

Ова смотра реализована је кроз више нивоа такмичења, као што су школско, општинско, окружно и републичко. Право учешћа имала су деца предшколског узраста и ученици првог и другог разреда основних школа.

Републичка Пажљивкова смотра одржана је 13. и 14. јуна 2023. године, у Крагујевцу, а учесници су били из 26 локалних самоуправа. Најбоља екипа морала је да кроз полуфинална и финална надметања покаже највише о безбедном понашању у саобраћају.

У пројекту ућешће су узели васпитачи, учитељи и родитељи. Ово је трећа по реду Пажљивкова смотра и учествовало је највише ученика.

Фото: Сајт Града Врања

Међу учесницима били су и ученици основне школе ,,Јован Јовановић Змај“ из Врања. Илија Стојменовић, Нина Смиљковић, Алекса Ђорђевић и Лана Крстић, ученици су првог разреда. Њихови ментори су били учитељица Љиљана Микић и учитељи Предраг Стојилковић и Драган Накић.

Они су победници овогодишње смотре јер су показали највиши ниво знања у познавању саобраћајних прописа.

Успели су да у јакој конкуренцији освоје прво место, нашли су се испред ученика из Земуна који су освојили друго место, и ученика из Мајданпека.

За поменуте екипе које су освојиле прва три места обезбеђене су вредне награде: лаптоп рачунари, мобилни телефони и бицикли.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *