УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Дописивање на WhatsAppu могуће је и без интернета

Извор: 6yka.com

ВхатсАпп је покренуо нову функцију која ће омогућити људима да користе ову апликацију чак и када немају приступ интернету. Нови алат омогућава корисницима да остану на мрежи користећи прокси сервер. Чак и када им је интернет искључен или на неки начин блокиран.

Ова функција долази као одговор на гашење интернета у неким земљама, укључујући Иран. Компанија је саопштила да оваквим потезима влада „негира људска права. И онемогућавају људима да добију хитну помоћ”. Због тога су у подешавања ВхатсАпп-а уградили алат који ће корисницима омогућити да унесу име прокси сервера у случају нестанка интернета. И користе га за повезивање на Интернет.

Прокси сервери ће служити као алтернативни приступ Интернету када су традиционални начини повезивања и сервери искључени или онемогућени. Давањем неопходне везе кориснику за веб локацију или услугу којој желе да приступе.

ВхатсАпп је приметио да су многе од њих поставили волонтери и организације широм света како би помогли људима да „слободно комуницирају“. Компанија ће такође понудити упутства о томе како да поставите прокси. Ова функција би већ требало да буде доступна у менију подешавања за свакога ко користи најновију верзију апликације.

„Повезивање преко проксија одржава исти висок ниво приватности. И сигурност коју пружа ВхатсАпп. Ваше личне поруке ће и даље бити заштићене енкрипцијом од краја до краја. Побринули смо се да остану између вас и особе са којом комуницирате. И да нису видљиви никоме другом, чак ни прокси серверима, ВхатсАпп-у или Мета“, саопштила је компанија.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *