УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Израда радне верзије Нацрта закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима

Јуче је одржан први састанак Радне групе која треба да изради радну верзију Нацрта закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима, саопштило је данас Министарство информисања и телекомуникација Владе Републике Србије.

Министарство информисања и телекомуникација је, након састанка и консултација, формирало нову радну групу која ће радити на овом документу.

Усвајање измена и допуна Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима дефинисани су као приоритети у раду Министарства.

Радну групу чине представници релевантних министарстава и државних органа, као и представници девет медијских и новинарских удружења, и то у формату удружења која су учествовала у изради Медијске стратегије и Акционог плана.

Првом састанку Радне групе присуствовали су министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и шеф Мисије ОЕБС у Србији амбасадор Јан Брату, који су истакли да је реч о веома важном медијском закону и да чланови могу да рачунају на њихову помоћ, подршку и сарадњу у процесу израде закона.

Састанку Радне групе присуствовали су и партнери из Мисије ОЕБС, Делегације ЕУ, Амбасаде Краљевине Норвешке и Фондације Конрад Аденауер, који са Владом Србије и медијским и новинарским удружењима раде у процесу израде закона и на свим питањима од значаја за медијску заједницу, наведено је у саопштењу.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *