УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Фејсбук се мења од 1. децембра

Извор: B92

Фејсбук најавио нове промене за своје кориснике.

Фејсбук је обавестио кориснике да ће од следећег месеца уклонити четири поља са информацијама са профила. Ова поља обухватају верске ставове, политичке ставове, адресе и поље „заинтересовано за“, које указује на сексуалну оријентацију корисника.

Измена ће ступити на снагу 1. децембра. Портпарол компаније је рекао да је разлог за промену да се друштвена мрежа учини лакшом за коришћење.

„Као део наших напора да олакшамо навигацију и коришћење Фејсбука, уклањамо неколико поља профила: заинтересовани, верски ставови, политички ставови и адреса. Шаљемо обавештења људима који су попунили ова поља, обавештавајући их да биће уклоњени“, наводи се у саопштењу компаније.

Обавештење указује да ће остале информације о корисницима остати на њиховим профилима, заједно са осталим контакт и основним информацијама. Одлука Фејсбука да се ослободи ових специфичних поља профила део је настојања да побољша своју платформу, која се тренутно састоји од неколико функција које су донекле застареле.

Вреди напоменути да су поља информација која је Фејсбук одлучио да уклони она која друге велике друштвене мреже не нуде. Платформе као што су Инстаграм и ТикТок имају образац једноставних биографија које омогућавају корисницима да деле информације о себи без уласка у одређене детаље, попут политичких или верских ставова, преноси Techcrunch.com.

У прошлости су људи можда били заинтересовани да своје профиле попуне додатним информацијама, али како правила кршења приватности постала све јаснија и дефинисанија – корисници можда више неће желети да деле додатне детаље о себи на мрежи, преноси Б92.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *