УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА ШКОЛУ

Препорука Министарства високошколским установама да продуже студирање по започетом студијском програму за још једну годину

На захтев студената, Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручило је високошколским установама да студентима којима је истекао рок за завршетак студија у двоструком, односно троструком броју школских година потребних за реализацију студијског програма, продуже студирање по започетом студијском програму за још једну годину, односно да им буде омогућено да у школској 2022/2023. години задрже статус студената без реуписа на студијски програм.

Препорука Министарства је да се студирање за годину дана по започетом студијском програму продужава на лични захтев студента, без посебне новчане накнаде за административне трошкове уписа.

Према Закону о високом образовању, број година за студирање је ограничен на двоструки, односно троструки број школских година. Министарство је ову препоруку упутило високошколским установама због околности изазваних епидемијом заразне болести COVID-19 у претходне две године, стоји у саопштењу на сајту.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *