УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Без смањења броја студентских кредита у овој школској години

Министарство просвете Владе Републике Србије саопштило је данас, поводом информације која се појавила у јавности о смањеном броју студентских кредита за ову школску годину, да ће овај вид подршке бити обезбеђен у истом обиму као и претходних година.

Министар просвете Бранко Ружић навео је да је, након објављене прелиминарне листе и јуче усвојеног буџета Републике Србије за 2023. године, издао налог комисији за кредите да у хитном заседању објави проширену прелиминарну листу до среде, 14. децембра, у складу са увећаним финансијским средствима и законском процедуром.

Ружић је истакао да су приоритет тог министарства ученици и студенти и подршка њиховом образовању, при чему је изразио задовољство због тога што се новим буџетом одржава континуитет у додели стипендија и кредита.

Све активности претходних година биле су усмерене у том циљу. Поред увећаних месечних износа за стипендије и кредите, интензивно радимо на припреми пројеката којима ћемо повећати смештајне капацитете и услове у студентским домовима, а предстоје нам велика улагања у изградњу и опремање факултета, поручио је он.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *