УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ЗАНИМЉИВОСТИ

„Три велике људске заблуде“ – Никола Тесла

Људска заблуда је о пореклу болести и тиме аутоматски незнање и заблуда о начину уклањања болести. Она је друга по значају, а прва по експанзији, због немерљивих грешака науке и медицине које коштају највећи број људских живота, здравља, креативних и интелектуалних потенцијала, јер их спречава да се развијају.

Прво место

На првом месту су људске погрешне представе о универзуму, које, што је најчудније, не потичу из античког или средњег века, већ напротив из модерног времена. То су заблуде о томе да је Земља једина насељена планета, да су људи најразвијенија раса у свемиру, да је универзум вакуум, лишен енергије и материје у свом највећем делу, осим планета, звезда и малог свемира честице. Они су, као и многи други, настали управо због надолазећих научника који су изводили закључке без икаквих чињеница и доказа, а које касније други нису могли оповргнути, јер ни они нису имали чињенице и доказе.

Друго место

Друга људска заблуда је о пореклу болести, а самим тим и аутоматско незнање и заблуда о начину уклањања болести. Она је друга по значају, а прва по експанзији, због немерљивих грешака науке и медицине које коштају највећи број људских живота, здравља, креативних и интелектуалних потенцијала, јер их спречава да се развијају.

Треће место

Трећа велика људска заблуда односи се на могућности које енергије пружају човеку, јер је, не познавајући друге енергије, човек само загребао могућности коришћења енергија кроз електричну, топлотну, сунчеву и енергију ветра, док је остало остало нетакнуто, потпуно непознато. И што је најгоре, о томе се и не размишља, нити о употреби бројних енергија које су у стању да помогну човеку у готово свим сферама људских интересовања, које би могле да оживе Земљу и читаву људску цивилизацију!

Извор: atma.hr

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *