УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ЗАНИМЉИВОСТИ КУЛТУРА

Врањско позориште: За викенд две представе и два филма

Вечерас од 20 сати представа “Госпођа министарка“, коју је на сцену врањског театра поставио редитељ Владимир Лазић. У недељу, 26. фебруара, у подне биће дечја представа ,,Чаробњак из Оза“, у извођењу глумаца врањског ансамбла и режији Александре Ковачевић.

Биоскопски репертоар и ове суботе, 25. фебруара, биће богат јер ће бити приказана два филма. Од 12 сати за малишане је анимирани филм “Моја вила шепртља“. Анимирани авантуристичпки филм за децу прича о Виолети, радозналој и луцкастој вили, која се изгубила у људском свету. Да би се вратила у свој вилински свет, она се удружује са дванаестогодишњом девојчицом Макси и открива своју праву судбину. Виолета је на обуци да постане зубић вила, али уместо да ствара забавне играчке као права зубић вила, све што она успева да направи су… љубичице. Сада јој предстоји годишњи испит: Само виле које га положе добијају драгуљ уз помоћ којег могу да пређу из људског у вилински свет, како би сакупиле млечне зубе и створиле играчку. Наравно, Виолета славно пада на овом испиту. Али она не би била Виолета ако би је то спречило у било чему. Не часећи часа, она краде мисију и драгуљ од најбоље ученице Јоланде и тако се ушуња у људски свет. Тада она завршава у Максиној новој соби, и њих две полазе у незаборавну авантуру, стоји у опису филма, а наведено је са сајту Града Врања.

У вечерњем термину, од 20 сати, на репертоару је научно фантастични филм ,,Антмен и Оса: Kвантуманија“. “Партнери суперхероји Scott Lang i Hope Van Dyne враћају се како би наставили своје авантуре као Антмен и Оса. Заједно, са родитељима Hope –  Hank Pym i Janet Van Dyne и са ћерком Scott-a Cassie Lang, породица се изненада налази у ситуацији где истражују Kвантну област и у интеракцији са чудним новим створењем упуштају се у авантуру која ће их гурнути изван граница онога што су замишљали да је могуће“, поручују из продукције.

Kарте за позоришне представе и биоскопске пројекције могу се купити на билетарници позоришта.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *