УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

КОМАНДА СА МАГИЈОМ: Ctrl + Šift + V, мало ко зна овај „трик“ за САВРШЕНЕ е-поруке и документе

Извор: magazin.novosti.rs

Свако је бар једном (неко и хиљаде пута) примио е-пошту са много различитих фонтова, подебљаних насумично постављених, курзивом који није на месту. Поред непажње, највећи кривац је Ctrl + V. Али постоји начин да се то избегне.

„Магична“ команда
Команда која је револуционисала информациону технологију и прославила свог аутора Ларија Теслера ( који је преминуо пре две године ), има проблем: копира не само текст који смо изабрали, већ и његов форматирање, стварајући често нечитка чудовишта у мејловима, документима, презентацијама. Па шта да радим?

Решење
Одговор је једноставан и то је Ctrl + Šift + V (што је на Меку Cmd + Šift + V) . У ствари, само додајте Шифт (стрелица нагоре на тастатури, лево) да трансформишете команду „пасте“ у „пасте специал“ (или чак „пасте онли текст“, „пасте витхоут форматтинг“ … зависи од програма) чиме се изоставља све што надилази само текст.

У зависности од софтвера, Ctrl + Šift + V одмах лепи без форматирања или отвара прозор који нас пита шта да радимо. Само изаберите ставку која искључује форматирање и готови смо.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *