УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Јутјуб има нову функцију за лакше премотавање

Фото: pexels Извор: cafe.ba

ЈутЈуб је најавио неке нове промене дизајна које се сада уводе, укључујући зумирање прстију за све и прецизну претрагу са употребљивијим прегледом који ће вам помоћи да пронађете део видео снимка који тражите. Нова ЈутЈуб-ова функција зумирања омогућава вам да зумирате видео записе на исти начин на који зумирате фотографије. Ако ово звучи познато, то је зато што је ЈутЈуб почео да тестира ову функцију са ЈутЈуб Премиум претплатницима у августу.

Такође (коначно) постаје прецизна претрага, што би требало да вам помогне да премотавате видео записе уназад (или унапред) до тачне локације. Када се крећете кроз видео, ЈутЈуб ће отворити приказ оквира по кадар, што олакшава проналажење и гледање одређеног одељка.

После недељу дана тестирања, ЈутЈуб такође уводи нови амбијентални режим који користи „динамичко узорковање боја“ тако да се боја позадине апликације прилагођава бојама видео снимка који гледате. Ова функција је доступна на вебу и мобилним уређајима за свакога ко користи тамну тему. Исти изглед се протеже и на видео снимке на плејлистама, тако да вас неће толико ометати позадина која се граничи са видео снимком који гледате.

А ако више волите да користите тамни режим, компанија је објавила да свој тамни режим чини још тамнијим „тако да боје заиста искачу на вашем екрану“, било да гледате видео записе на телефону, рачунару или паметном ТВ-у. Платформа такође мења своје дугме „претплати се“, а такође мења везе у описима видеа у дугмад. У међувремену, дугмад за свиђање, дељење и преузимање су „форматирана да би се ометање свело на минимум“, а сличице видеа ће се сада појављивати са заобљеним угловима. Ово доводи Јутјубов изглед у складу са променама материјалног дизајна које је Гугл већ донео у многе своје апликације, укључујући Гмаил, Документе и Календар, пише ПЦ Пресс.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *