УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

Расписан конкурс за најбоље студентске радове о приступању Србије ЕУ

Данас је Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије расписало наградни конкурс за избор најбољих индивидуалних студентских радова о европској интеграцији и процесу приступања наше земље Европској унији.

Циљ овог конкурса јесте да непосредно укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Србије у Унији, наведено је на сајту Владе Републике Србије.

Радови би требало да одговоре на једно од пет питања:

  1. Постигнућа Конференције о будућности Европе o очекивањима младих;
  2. Нови изазови преломних геополитичких превирања и енергетске кризе за трансформацију Европске уније ка климатској неутралности;
  3. Значај подизања свести грађана Србије за примену Зелене агенде за Западни Балкан;
  4. Могући утицаји идеја о „Европској политичкој заједници“ и „Европској геополитичкој заједници“ на политику проширења Европске уније;
  5. Начело солидарности права ЕУ на испиту криза 21. века.

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процениће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара.

Поред три најбоље рангирана, Министарство ће у електронском зборнику студентских радова објавити и остале радове који испуне критеријуме.

Конкурс је отворен за студенте програма основних академских студија и програма мастер академских студија свих универзитета у Србији.

Рок за слање радова је 10. октобар 2022. године, а све информације о конкурсу можете да нађете на званичној интернет презентацији Министарства за европске интеграције или да затражите додатне информације на имејл адреси office@mei.gov.rs.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *