УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Данас могући приговори ученика на листу жеља

Саопштењем које је издало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, данас, 9. јула 2022. године ученици и родитељи могу извршити проверу тачности листе жеља – електронским путем преко портала Моја средња школа или у самим школама.

Приговор на изражене листе жеља могу поднети у основној школи у периоду од 8 до 15 часова, где се и врши исправка.

Електронско попуњавање листе жеља преко портала mojasrednjaskola.gov.rs  било је омогућено до 6. јула до поноћи, након чега је систем закључан, а родитељи су могли сутрадан у школама да предају листу жеља у папирном облику.

У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама. Такође, у среду 13. јула биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.

За други уписни круг попуњавање и предаја листе жеља електронским путем или непосредно у школи је 14. јула 2022, док ће дан касније 15. јула  бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

После првог и другог уписног рока, од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе.

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: