УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Сутра су прелиминарни резултати завршног испита

Према подацима Министарства просвете, науке и технолошког развоја на завршни испит, који је одржан од 27. до 29. јуна 2022. године изашло је 99,5 одсто ученика.

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се и ове године без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

На порталу Моја средња школа биће доступни прелиминарни резултати завршног испита, у петак, 1. јула 2022. године, а родитељи и ученици ће на порталу имати увид у сва три теста.

Евентуални приговори могу се поднети првостепеној комисији сутра до 16 часова, или путем портала или у школи. Уколико нису задовољни одговором првостепене комисије, приговор могу поднети другостепеној комисији, у суботу 2. јула 2022. године до 16 часова, чији ће одговор бити и коначан.

Коначни резултати завршног испита биће објављени у уторак, 5. јула 2022.године.

Листу жеља ће моћи да поднесу, путем портала mojasrednjaskola.gov.rs  до 6. јула  2022. године уз могућност неограничених измена и допуна. За оне који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула 2022. године.

Родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама, док је упис од 14. до 20. јула.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: