УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА ШКОЛУ

Министарски Самит о трансформацији образовања

Делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја коју предводи државна секретарка Анамарија Вичек, учествује на Пред-Самиту о трансформацији образовања са циљем припреме за министарски Самит на тему трансформације образовања који ће Уједињене нације организовати у септембру 2022.
У поподневној сесији на Пред-Самиту државна секретарка је известила о резултатима јавних консултација које су одржане од априла до јуна ове године у Републици Србији. Нагласила је приврженост Републике Србије за трансформацију образовања, коју је Министарство просвете, науке и технолошког развоја већ започело реализацијом активности Акционог плана за спровођење Стратегије развоја образовања и васпитања до 2030, који је Влада Републике Србије донела у јуну 2021. године.
Током два дана пред-самита расправља се о званичном опредељењу држава чланица УНЕСЦО-а које и Србија може да реализује јер је у складу са нашим стратешким опредељењем и активностима.
Делегацију Републике Србије у Паризу поред државне секретарке, Анамарије Вичек чине и шефица Одсека за људска и мањинска права и образовању, доц. др Снежана Вуковић.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: