УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

У току је пријава за онлајн програм преквалификације за ИТ


Отворен је Јавни позив запосленим и незапосленим лицима широм Србије да се до 15. маја, пријаве на нови онлајн програм преквалификације за ИТ.

Кабинет председнице Владе Републике Србије, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу и са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), одлучено је да се програм настави и да се покрене нови циклус обука за више од 400 полазника и полазница.

Програм ће ове године бити одржан онлајн како би сви полазници из целе Србије могли да директно из свог дома учествују, саопштено је на сајту Владе Србије.

Онлајн програм преквалификације за ИТ спроводиће се током 2022-2023. године и обухватиће минимум 250 сати стручне обуке фокусиране на један од пет програмских језика (Јава Сцрипт, ПХП, Пyтхон, Јава, .НЕТ) и систем администрацију, као и 40 часова из меких вештина и 120 часова праксе.

Сви заинтересовани могу да добију све информације на сајту итобуке.рс

Ово је наставак успешног програма у оквиру којег је од 2017. године до сада обучено више од 2.200 полазника и полазница. Захваљујући позитивним резултатима претходних фаза програма преквалификације за ИТ, као и континуираног раста ИКТ сектора у Србији, одлучено је да се програм настави.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *