УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ ЗА ШКОЛУ

Основци у Војводини похађаће наставу непосредно а средњошколци комбинованим моделом

Распуст за ученике у АП Војводини завршава се данас. Одлука Тима за школе је да ученици основних школа од понедељка, 17. јануара 2022.године наставу прате непосредним радом у школи.

За разлику од основних школа, за ученике средњих школа, од понедељка ће се настава одвијати по комбинованом моделу. Ученици ће ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, карактеристике омикрон соја САРС-ЦоВ-2, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица све време током боравка у школи. Ношење заштитних маски је обавезно за све запослене у школама, ученике и трећа лица од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Потребно је појачати мере опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи, додаје се у саопштењу.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у периоду од 1. јануара до 11. јануара 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 2 084 (0.27%). Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева ЦОВИД-19 у истом периоду износио је 2.8%.

Према Календару образовно-васпитног рада, за ученике основних и средњих школа у остатку Србије друго полугодиште почиње 24. јануара 2022.године.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *