УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

Шта је важније успех или грешке? (Прича о професору)

Сви ми правимо грешке у животу, али колико ми дозвољавамо да утичу на нас зависи од нас самих. Живот није математички задатак, али се може описати уз помоћ једног.


У школи на часу математике, професор је решавао задатке. Ученица је почела да се смеје након што је професор написао погрешан одговор на табли. Али није очекивала оно што се десило после тога.

Професор је на табли написао следеће:

9Х1=7
9Х2=18
9Х3=27
9Х4=36
9Х5=45
9Х6=54
9Х7=63
9Х8=72
9Х9=81
9Х10=90


Када је завршио писање, окренуо се ђацима који су почели да се смеју због првог погрешног резултата. Онда им је професор рекао:

“Намерно сам погрешио код првог резултата, јер желим да научите нешто врло важно. Ово је за вас, да схватите како ће се свет односити према вама. Ви сте видели да сам написао тачан резултат 9 пута, али нико ми није честитао на томе. Сви сте се смејали и критиковали због једне грешке. Лекција је да свет никада неће ценити оно што ћете урадити добро, чак милион пута, али ће вас критиковати због једне грешке коју ћете направити. Не дозволите да вас ово обесхрабри. Увек треба да се издигнете изнад исмевања и критике. Будите јаки.“

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *