УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ

Обуке за наставнике у циљу јачања компетенција за инклузивно образовање

Обуку „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“, чији је циљ унапређивање компетенција наставника за инклузивно образовање и примену савремених принципа инклузивне педагогије, тренутно похађа 4037 запослених из 200 школа из целе Србије које су укључене у пројекат.

До сада је обуку успешно завршило 3414 учесника, чиме је систем образовања додатно оснажен да сваком детету обезбеди квалитетно инклузивно образовање засновано на савременим принципима и начелу једнаких могућности.

Ова онлајн обука реализује се у оквиру пројекта „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно”, који спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

Обука је акредитована као програм обуке од јавног интереса и налази се на порталу Завода за унапређивање образовања и васпитања.

У духу пројекте „Учимо сви заједно“, и посвећености система образовања развоју, добробити и образовној и социјалној инклузији сваког детета, сви учесници који су завршили овај први модул у наредном периоду ће наставити да се стручно усавршавају у области инклузивног образовања кроз још два модула обуке, чиме ће до краја пројекта остварити укупно 64 акредитована бода стручног усавршавања.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *