УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Посебно кривично дело за напад на запослене у образовању


Данас су министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и министарка правде Маја Поповић разговарале у Влади Србије са председницима и представницима репрезентативних синдиката у просвети о статусу просветних радника и превенцији и смањењу насиља у школама.

Договорено је на састанку да се у текст Закона о изменама и допунама Кривичног законика који припрема Радна група Министарства правде уврсти, у циљу повећане кривично-правне заштите просветних радника, посебно кривично дело којим ће се санкционисати напад на запослене у образовању.

Министарка је истакла значај сарадње са синдикатима који су важан партнер министарства и учествују у свим процесима како би се нашла најбоља законска и подзаконска решења и унапредио образовно-васпитни рад.

Она је осудила сваки облик насиља, сагласила се да треба јачати ауторитет просветних радника и образовни систем чинити безбедним.

На састанку је истакнуто да се питање насиља може решити само синхронизовано и у сарадњи свих институција и појединаца у друштву.

Захтев за заштиту просветних радника упутили су Синдикат радника у просвети Србије, Синдикат образовања Србије, Унија синдиката просветних радника Србије, Грански синдикат просветних радника Србије „Независност“.

Извор: Министарство просвете

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *