УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Још једно специјализовано одељење у врањској Гимназији



Ове године гимназија „Бора Станковић“ у Врању вршиће упис још једног спрецијализованог одељења у првом разреду за школску 2024/25.годину. Поред специјализованог одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику које већ постоји шест година, од наредне школске године биће још једно. Нови профил који ће бити понуђен је за ученике са посебним способностима за сценске и аудио-визуелне уметности.



Бесплатна припрема ученика почиње одмах по завршетку састанка.

Специјализовано одељење за ученике са посебним способностима за сценске и аудио-визуелне уметности радиће по програму који отвара простор за рад у креативној индустрији, што је занимање будућности, а подразумева и добру припремљеност за наставак образовања, наведено је у обавештењу школе.

Ученици ових одељења се током четири разреда континуирано укључују у културно-уметничка дешавања кроз организоване и вођене обиласке институција културе и уметности (локални филмски, ТВ и радио студији, дигитални студији, позоришта…) у циљу потпунијег разумевања уметничких занимања сценске и аудио-визуелне области и квалитетне припреме за прави избор будућег факултета и одсека.

Ученици ће по завршетку четвртог разреда, осим јаснијег избора потенцијалног наставка школовања и избора одсека/смера високог образовања, стећи компетенције које су практично примењиве, као што су: креативност, комуникацијске вештине, индивидуално и тимско осмишљавање, планирање, припрема и реализација сопствених малих уметничких пројеката у све широј области креативних индустрија.



Сви заинтересовани могу доставити своје податке: име и презиме ученика, име родитеља, број телефона ученика, мејл ученика и профил за који је ученик заинтересован, на школски мејл: vrgimnazija@gmail.com .

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *