УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА ДЕЦУ ЗА РОДИТЕЉЕ

На Сајму oбразовања и наставних средстава представљене предшколске установе

Сајам oбразовања и наставних средстава под називом „Учинимо свет бољим“ почео је јуче на Београдском сајму, а првог дана на штанду Министарства просвете Владе Републике Србије представиле су се предшколске установе из целе Србије.

Предшколци и њихови васпитачи из предшколских установа „Дечја радост” из Панчева, „Радост” из Нових Бановаца и „Наша радост” из Сопота приказали су на штанду Министарства своје активности, начине на које истражују кроз игру, стичу нова искуства, граде односе са вршњацима и одраслима и развијају своје потенцијале и таленте.

Малишани из предшколске установе из Панчева, заједно са својим васпитачима, реализовали су радионице у оквиру пројеката „Наша прва бајка“ и „Заједно у свету“, док су деца из вртића из Нових Бановаца приказала како виде родитеље у вртићу.

У Конференцијској сали представљени су резултати Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, искуства предшколских установа у примени иновативних модела стручног усавршавања и професионалне размене у функцији квалитетне примене нове програмске концепције „Године узлета“, као и сајмови родитељства који се кроз овај пројекат организују широм Србије.

Такође, васпитачима је представљена платформа за професионални развој и стручно усавршавање „Пасош за учење“, која се реализује у сарадњи са ЗУОВ-ом и Уницефом.

Васпитачи из Предшколске установе „Дечји дани“ са Старог града поделили су своја искуства у коришћењу ове платформе. Такође, предшколске установе „Лане“ из Пирота, „Ната Вељковић“ из Крушевца, „Пахуљица“ из Бруса и „Наша радост“ из Александровца представиле су моделе учења и размениле искуства.

Током првог сајамског дана своје презентације имале су и предшколске установе „Нада Наумовић“ из Крагујевца и „Драгољуб Удицки“ из Кикинде, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Извор: Влада Републике Србије

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *