УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗА НАСТАВНИКЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Све школе у Србији ће од 1.септембра обезбеђивати полиција

Извор: Министарство просвете

Представници Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова одржали су данас радни састанак поводом почетка школске године.

На састанку је истакнуто да ће полиција обезбеђивати све школе у Србији од 1. септембра и да ће полицијски службеници бити присутни пре, за време трајања наставе и након окончања часова у обе смене.

Осим у школским двориштима, полицијске патроле биће појачане у близини школа, контролисаће и регулисаће безбедност саобраћаја.

Начелници полицијских и школских управа, као и директори школа и начелници полицијских станица интензивно раде на анализи стања безбедности, како би сагледали ситуацију и предузели заједничке мере да би се безбедност ученика и запослених подигла на највиши могући ниво.

На састанку је било речи и о пројекту „Заједно и безбедно кроз детињство“ који ће у основним школама у 2023/2024. школској години заједно реализовати Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова. Пројекат ће се реализовати у циљу подизања свести ученика о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавања различитих видова насиља и дискриминације, усвајања стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

Представници Министарства просвете захвалили су Министарству унутрашњих послова на сарадњи и подршци у обезбеђивању безбедности ученика и запослених у школама.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *