УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Аутоматско брисање историје прегледа на Гугл хрому

Сви корисници који употребљавају интернет знају да Гугл памти скоро све податке о активностима, све оно што се унесе у претрагу, кључне речи, разне термине, веб локације, као и саму локацију одакле се приступа. У неким случајевима то може помоћи ради лакшег претраживања наредног пута, али у другим случајевима се то може злоупотребити.

Сва срећа па је неко мислио и о томе да корисници имају опцију аутоматског брисања историје прегледа.

Сада ћемо показати како ту опцију могу укључити корисници Виндовс 10 оперативног система и Гугл хром претраживача.

Отворимо Гугл хром и улогујемо се на свој налог. Затим у поље за претрагу укуцамо гугл контрола активности (activity controls google) и притиснемо Ентер. Кликнемо на први понуђени резултат претраге Контроле активности (Google Account). Отвориће нам се прозор за контролу активности. Прва је Активност на вебу и апликацијама, и ту можете одабрати Аутоматско брисање, кликом на падајући мени одаберемо временски период на који желимо да се историја сама брише. Кликнемо на Следеће (Next), онда на Потврди (Confirm) и на крају клинемо на Разумем (Got it).

Затим имамо Историју локације где можемо поновити поступак. На крају имамо Јутјуб историју са којој можемо урадити исто.

На самом дну прозора имамо Више подешавања приватности и безбедности можете да пронађете на Google налогу, ако желимо још подешавања.

Пише: Иван Стојановић

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *