УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Како ослободили простор на Gmail-у

Да ли вам се некада десило да вам не стижу мејлови, или да не можете да пошаљете исте?

Један од разлога би могао бити да је ваш меморијски простор који поседујете на налогу пун. Када дође до тога да се попуни ограничени меморијски простор онда долазите у такву ситуацију да морате нешто урадити како бисте поново могли да користите мејл.

Прво што вам пада на памет је брисање старих и непотребних мејлова.

Ту сте у праву. Али нису само мејлови ти који заузимају ваш меморијски простор, и обично они заузимање најмање простора.

Требало би да знате да меморијски простор Gmail дели са Google сликама и Google диском. Обично ова два последња знају да буду проблем.

Како бисте проверили колико простора вам је остало, на вашем рачунару улогујте се на ваш мејл налог и потражите апликацију Google One.

Ту ћете наћи тачне податке и меморији, и колико заузимају свака од горе наведених три, Gmail, Google слике и Google диск.

Одатле можете улазити појединачно у сваком од њих и уклонити непотребне податке. Ако сте сигурни да вам не требају фајлови можете их трајно избрисати одмах, а ако нисте онда их ставите у отпад и они ће бити тамо наредних 30 дана, а тек онда ће се аутоматски избрисати.

Све ово се може урадити и на мобилном телефону, ако вам је тако лакше. Инсталирате из Плеј продавнице апликацију Google One и поновите исти поступак као горе наведени.

Фото: УНСПАНЕЛ

Фото: УНСПАНЕЛ

Пише: Иван Стојановић

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *